Липсата на информация по този процес ни превръща в литературни анализатори –

...
Липсата на информация по този процес ни превръща в литературни анализатори –
Коментари Харесай

Калоян Стайков: Липсата на информация за газа ни превръща в литературни анализатори


" Липсата на информация по този развой ни трансформира в литературни анализатори – какво е желал да каже създателят с нещо. Няма задоволително изясненост, всички гадаем – анализатори, бизнес или просто семейства, които се чудят ще има ли топла вода или няма да има. " Това сподели пред БНР Калоян Стайков от Института за енергиен мениджмънт за обстановката с незнайните към цените на газа и доставките на синьо гориво.

Стайков означи, че от " Булгаргаз " идват едни известия за контрактувани количества газ, а в този момент след визитата на премиера в Съединени американски щати се появяват нови.

" Което значи, че в случай че " Булгаргаз " има предварителни сделки, стават прекомерно доста количествата. Цялата липса на информация дава опция за прекалено много спекулации. В момента всеки спекулира какво се случва. "

" В момента нищо не знаем и това е огромният проблем. Проблемът не е цената сама по себе си. Проблемът е, че няма никаква информация от какво зависи тази цена, за какъв интервал избрани фактори въздействат върху нея, какви ще са доставчиците – дали ще са за 3 месеца, за 9 месеца, за 12 месеца. В момента бизнесът работи две седмици при нови условия, на май месец, обаче не знае каква цена ще заплаща ", разяснява Стайков в предаването " Преди всички ".

При всички условности и проблеми с контракта с " Газпром "  там имаше почти предвидимост, знаехме от какво зависи цената, можеше да се направи някаква прогноза, означи Калоян Стайков. По думите му " в този момент и това няма ", а ръководещите нямат задоволително добра връзка с бизнеса.

Относно доставките на полутечен газ от САЩ експертът уточни, че ще има допълнителни разноски за превоз, регазификация, транспорт до нас.

Калоян Стайков е на мнение, че има възможности да се работи и с различен нефт, с изключение на съветския, само че " даже на европейско равнище тази обстановка не е задоволително изчистена и продължава да има много разногласия ".

Експертът акцентира, че пропущаме време за подготовка и " до последно се поддържа тезата, че би трябвало да останем в тази матрица ".

Предложението за по-ниска цена на 50 литра бензин за семействата месечно съгласно Стайков " нито механически, нито логичен би имало сериозен резултат ".

" Самото предложение наподобява необичайно. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР